Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Bio, raw, vegan

Membru Bizoo de 8 luni.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fulgi de migdale, bio 100g

0 stars: 0.00 din 0 pareri

216 lei
Descriere
Arbore longeviv, originar din Persia, Siria si Nordul Africii, intens cultivat in sudul Europei, Asia si Africa, pentru fructele sale drupe ale caror cotiledoane sunt comestibile, migdalele. Arbore sacru in Antichitatea greaca, migdalul este un simbol al esentei divine ascunse, precum miezul in coaja in fiecare om.

Fulgii de migdale bio contin: 45-55% ulei gras, 20% proteine (amandina), glucide, 1,3-1,5% enzime, sfingolipide, steroli, alfatocoferol, vitamine din grupul B (B1, B2, acid pantotenic, acid folic), carotenoizi, substante minerale (fier, zinc, cupru, magneziu, fosfor), substante azotate.

Fulgii de migdalele constituie o sursa naturala de antioxidanti, dar si de alti nutrienti cu rol bine definit in procesul de preventie cardiovascular. Consumul de fulgi de migdale are rol de preventie primara si secundara cardiovasculara.

Proprietati variate fulgi de migdale bio: sursa de antioxidanti, acizi grasi mononesaturati (sunt asimilati de catre organism), fitosteroli, proteine vegetale si polifenoli cu aplicatii cosmetice, fac din migdale o valoroasa materie prima pentru obtinerea ingredientelor cosmetice cu functii diferite.
Laptele de migdale este utilizat in afectiuni ale cailor respiratorii inferioare.

Migdalele se consuma in stare cruda. Asta inseamna ca, daca nu sunt procesate termic (prajite sau fierte), ele isi pastreaza toti nutrientii, vitaminele si enzimele. Insa modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta inseamna ca, de fiecare data cand dorim sa pregatim ceva cu migdale, trebuie sa le lasam la hidratat cu cel putin 8 ore inainte.

Asta nu inseamna ca daca nu le hidratam inainte, ele nu sunt bune de consum, insa, prin hidratare, le "trezim", pentru ca migdalele, la fel ca si nucile, sunt uscate si prin hidratare ele se trezesc. Asta inseamna ca si nutrientii si vitaminele din fulgii de migdale "se trezesc" si devin mult mai usor de digerat.
Putem sa servim salata cu migdale, ne bucuram de pate de migdale, de lapte de migdale. Ce sa mai zic de dulcele raw vegan care abunda in retete cu si despre migdale.

Ingrediente: fulgi de migdale bio, din agricultura ecologica.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura